Frövi IK

Referat: GSBK - Frövi IK

Rättvis seger för Frövi i Hyttan
Frövi hade inga problem att ta 3 poäng i bortamatchen mot GSBK.
Vi börjar matchen med ett spelövertag vilket består i 90 minuter. Redan i 1:a minuten har Runa en chans men skottet räddas av hemmalagets målvakt. Minuten efter bjuder vi GSBK på ett skottläge men skottet går en bit utanför. Johannes får en fin passning från Burin i minut 5 men Johannes skott går över. En minut senare hittar Oscar fram med en fin passning till Burin men Burins skott går över. Vi får tre hörnor kort efter varandra och vid tredje hörnan står matchklockan på elva. Hörnan slås mot främre stolpen och där finns Runa som nickskarvar bollen mot bortre och där finns Oscar som nickar upp bollen i nättaket och FIK leder med 0-1, härligt! Tre minuter senare kommer 0-2 och det är Runa som blir målskytt efter ett fint framspel av Johannes. Burin får ett bra nickläge i spelminut 17 men nicken räddas av målvakt. I spelminut 22 rullar FIK bollen fint inom laget och efter många fina pass hittar bollen fram till Rasmus som vräker iväg ett skott, från bra läge, men en hemmaspelare lyckas få fram ett ben. GSBK får ett fint frisparksläge i spelminut 23 men skottet går en bit utanför. Anton får bollen på vänsterkanten och kommer med fart in i straffområdet men målvakten räddar skottet. I spelminut 26 får vi ytterligare en hörna som blir resultatlös. Minuten senare får vi ett toppenläge men Burin får inte till sista touchen efter att ha blivit framspelad av Runa. I spelminut 34 hittar Murre fram med ett högerinlägg men avslutande skott från Anton räddas av hyttans målvakt. När klockan visar 38 så får Anton ett fint läge men skottet går stolpe och ut. Erik som spelade till vänster i vår trebackslinje får ett väldigt bra läge i spelminut 41 men skottet går över. I spelminut 42 har Burin en bra chans som tyvärr blir resultatlös. Burin får en ny chans två minuter senare och gör nu 0-3 efter ett välplacerad skott som satt i krysset - väldigt vackert. Ledning med tre mål i halvlek borde nog ha varit lite större
Andra halvlek har precis då Runa har ett skott som går stolpe och ut - synd, bra läge. Runa testar ett volleyskott i matchminut 49 men skottet går över. I matchminut 53 gör vi en snabb omställning som slutar med att Runa gör ett inspel in i målområdet men hyttan lyckas få bort bollen. I spelminut 54 blir Oscar tvåmålskytt då han med vänsterfoten sätter 0-4 efter ett snyggt framspel av Runa. Vi är nära att utöka ledningen minuten senare då Burin spelar fram Johannes men hyttans målvakt räddar skottet från Johannes. I spelminut 57 hittar Johannes fram med en passning till Rasmus som passar vidare till Burin som vräker iväg ett skott som går över. I spelminut 58 lossar Johannes en bösa men skottet går i ribban och stutsar ut. I spelminut 59 får vi en straff efter en hands och Ludde stegar fram till straffpunkten och sätter 0-5 på en välplacerad straff. Runa fälls utanför straffområdslinjen i spelminut 63. Johannes tar frisparken men skottet går i burgaveln. I matchminut 67 gör vi ett bolltapp som medför att GSBK får en chans att reducera men Ludde gör en fin dubbelräddning. Dennis kommer i ett fint läge på vänsterkanten och vräker iväg ett skott som går stenhårt i ribban och ut. FIK får en hörna i spelminut 70. Dennis slår hörnan som letar sig fram till Runa som säkert placerar bollen i nät, 0-6. I spelminut 73 får Joannes ett bra skottläge men skottet går över. I matchminut 76 gör Runa sitt tredje mål då han bredsidar in 0-7 efter fint framspel av Johannes. Filip testar ett skott i matchminut 81 men skottet går utanför. Med några minuter kvar av matchen hittar Filip fram med en fin passning till Aspen som kommer in i straffområdet och avslutar med ett skott som går över. Det blir inga fler mål i matchen utan FIK vinner säkert och rättvist med sju mål mot noll.